Instal·lació de Megafonia per Col·legis. Escola Castell Ciuró

Instal·lació de Megafonia per Col·legis.  Ens van encarregar el projecte de renovar tota la Instal·lació de megafonia per l'Escola Castell Ciuró a Molins de Rei, Barcelona. L'anterior sistema de megafonia es limitava a poder enviar un senyal d'alarma per les diferents zones de l'escola i només s'utilitzava com a alarma d'incendis i simulacres.

La principal problemàtica en aquesta instal·lació de megafonia per l'Escola Castell Ciuró ha vingut condicionada per la complexa distribució dels espais de l'escola. Així, tenim un col·legi amb quatre edificis separats i dues grans zones exteriors. Cadascuna d'aquestes zones s'ha condicionat amb sistemes de megafonia d'interior i d'exterior, segons les necessitats. A més, els missatges de megafonia es poden llançar de forma independent a cadascuna de les 4 zones de so preestablertes.

A continuació exposem la Instal·lació de Megafonia per Col·legis per zones de so. Les zones de so depenen de cada un dels 4 canals de l'amplificador.

Escola Castell Ciuró

Zona de So 1: Megafonia en Consergeria i en l'Edifici de Primària

Començant amb la descripció detallada de l'instal·lació de megafonia per a col·legis ens situem a l'entrada de l'escola. L'edifici de consergeria, sales de professors i altres despatxos. En aquest edifici es troba l'electrònica escollida de la marca ECLER. Està instal·lada en un Rack de 16 unitats situat a la recepció. Així tot el sistema està controlat per un reproductor ePLAYER1, una matriu eMIMO1616, un Etapa de Potència de 4 canals HSA-4250 i la consola d'avisos MPAGE. A més s'ha instal·lat un sol altaveu Ecler Ambit 106 que és capaç de complir amb les necessitats de la zona.

Seguint amb el recorregut, el següent edifici és el de primària. Un edifici de dues plantes i uns 370 metres quadrats incloent les diferents aules, el menjador i les zones comuns.

Amb la finalitat d'abaratir els costos de tota la instal·lació de megafonia d'aquest edifici de primària, s'han instal·lat un total d'11 altaveus ECLER Ambit 106 repartits per les zones comuns de manera que els missatges s'escoltin perfectament des de l'interior de cadascuna de les aules.

Instal·lació de Megafonia per Col·legis. Rack d'Audiovisuales Mister Mix
Instal·lació de Megafonia per Col·legis. Audiovisuales Mister Mix
Instal·lació de Megafonia en Passadís. Audiovisuales Mister Mix
Altaveu de Megafonia per Col·legis. Audiovisuales Mister Mix

Zona de So 2: Megafonia al Poliesportiu i a l'Edifici d'Infantil

Seguint amb la idea de realitzar una instal·lació de megafonia econòmica però molt efectiva, s'ha fet l'instal·lació d'aquesta segona zona de so amb el mínim de caixes acústiques possibles. Així, seguint el recorregut, deixant enrere l'edifici de primària, sortim a l'exterior i immediatament entrem al poliesportiu. Un poliesportiu amb molta alçada i uns 150 metres quadrats d'espai útil. Aquest espai s'ha sonoritzat de forma molt efectiva amb tan sols dues caixes acústiques Ecler Ambit 106 situades a una alçada de 2,5 metres de terra.

Per finalitzar l'instal·lació de la zona de so 2, hem sonoritzat l'edifici d'infantil de tres plantes amb tan sols 3 altaveus Ecler Ambit 106.

Cada un d'aquests altaveus està situat en una zona estratègica a cada planta aconseguint que els missatges de megafonia s'escoltin clarament des de tots els racons de l'edifici.

Instal·lació de Megafonia per Col·legis. Audiovisuales Mister Mix
Altaveu de Megafonia per Col·legis. Audiovisuales Mister Mix
Instal·lacions Audiovisuals per Col·legis. Audiovisuales Mister Mix
Sistemes de Megafonia per Col·legis. Audiovisuales Mister Mix

Zona de So 3: Instal·lació de Megafonia per Col·legis en Exteriors

Un cop explicades les zones interiors d'aquesta instal·lació de megafonia per a col·legis, ens queda l'instal·lació de megafonia per les zones exteriors. Per a les zones exteriors hem escollit els projectors d'àudio Ecler MSP50TI.

En aquesta zona de so 3, podem diferenciar tres espais. El primer, el pati o la zona d'esbarjo infantil.

El segon, el pati i camp de futbol per als alumnes de primària. I el tercer, la sonorització dels espais exteriors que uneixen els diferents edificis de l'escola. Gràcies a aquests magnífics projectors d'àudio Ecler MSP50TI, amb tan sols la instal·lació d'un d'aquests en cadascuna d'aquestes 3 zones s'ha aconseguit un resultat més que satisfactori i econòmic.

Zona de So 4: Megafonia per a Música Ambient en Zones Exteriors

L'última zona de so d'aquesta instal·lació de megafonia per a centres educatius és una altra zona exterior. Una zona destinada principalment a ser utilitzada pel personal de centre durant els seus temps de descans i temps lliure.

Aquesta zona exterior també s'ha sonoritzat amb un projector de so Ecler MSP50TI. Però, en aquesta zona, la finalitat de l'altaveu és la de reproduir música ambient durant els períodes de descans i crear una atmosfera agradable per al personal de centre.

Instal·lació de Megafonia per Exteriors. Audiovisuales Mister Mix
Instal·lació de Megafonia al Pati d'un Col·legi. Audiovisuales Mister Mix
Instal·lació de Megafonia d'Exteriors en Col·legis. Audiovisuales Mister Mix
Instal·lació de Megafonia a Exteriors. Audiovisuales Mister Mix

Particularitats d'aquesta Instal·lació de Megafonia en Línia de 100V

A continuació exposem les particularitats d'aquesta instal·lació de megafonia per a col·legis i els equips de megafonia que la complementen.

Característiques del cablejat: Es va tenir especial cura en la qualitat i secció del cable d'àudio, ja que es van utilitzar més de 600 metres dividits en la 4 zones comentades. En aquest cas es va utilitzar un cable 2x1,5 mm homologat de la marca MONACOR.

Materials per a la projecció de cablejat: Seguint la normativa vigent es va utilitzar tub de PVC de color gris i més de 40 caixes d'entroncament que donaven cobertura a la distribució del cablejat per tot el col·legi.

Automatitzacions: Es va instal·lar el reproductor d'àudio ePlayer1 d'Ecler per a l'automatització delos missatges als alumnes. També pot ser utilitzat com a programador del timbre de l'escola i entrades o sortides de classe.

Selector de zones per a transmetre: Es va instal·lar una matriu eMIMO1616 Ecler per seleccionar les zones per les quals transmetre els missatges, tant els automatitzats com els ocasionals.

Transmissió d'avisos instantanis: Per poder dirigir-se a cadascuna de les zones de forma independent o totes alhora es va instal·lar la consola d'avisos Ecler MPAGE.

Passada de Cablejat i Caixes de Connexions per Altaveus. Audiovisuales Mister Mix
Matriu Digital d'àudio Ecler per Megafonia. Audiovisuales Mister Mix
Consola d'Avisos Ecler MPAGE a Megafonia per Col·legis. Audiovisuals Mister Mix
Passada de Cablejat i Caixes de Connexions per Altaveus. Audiovisuales Mister Mix
Passada de Cablejat i Caixes de Connexions per Altaveus. Audiovisuales Mister Mix
Amplificador Ecler HSA-4250 para Megafonía en Colegios. Audiovisuales Mister Mix
Reproductor ePLAYER1 per Megafonia en Col·legis. Audiovisuales Mister Mix
Pase de Cableado y Cajas de Conexiones para Altavoces. Audiovisuales Mister Mix