Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa. Auditori CatSalut Barcelona

Exposem aquesta Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa. L'empresa Fujitsu ens va contractar, aquest febrer, per equipar la sala de premsa principal de l'emblemàtic edifici de CatSalut a Barcelona. Aquesta sala, en forma d'auditori, acull la majoria de les rodes de premsa oficials que fa el CatSalut per la televisió.

Aquesta Sala de Premsa, fins que ens van encarregar el projecte, funcionava amb equipament audiovisual de lloguer. Els responsables, van decidir equipar la sala amb una instal·lació audiovisual fixa per emetre en directe per televisió, poder realitzar les rodes de premsa per videoconferència i també poder fer Streaming per internet.

Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa per Videoconferències. Mister Mix
Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa per Videoconferències. Mister Mix

Espais en una Sala de Premsa

Totes les Instal·lacions Audiovisuals a Sales per Rodes de Premsa consten de dos espais. El primer és l'Auditori, en el qual se situen els ponents i els entrevistadors.

El segon espai, tant o més important, des d'on es controlen totes les activitats a l'auditori i es coordina la difusió dels continguts és la Sala de Control.

Equipament Audiovisual a Sala de Premsa

En primer lloc, els components d'imatge, dues pantalles de 82" Samsung UE82TU8005KXXC subjectes amb els seus respectius suports de paret Fonestar STV-636N a la paret oposada a la ubicació de la presidència de la sala de premsa. Un projector Panasonic PT-VZ580E Full HD de 5000 ANSI ancorat al sostre que projecta sobre una pantalla elèctrica Procom BHC de 3x1,6 metres. Projector i pantalla van equipats amb el sistema Control Trigger, per a la baixada i pujada automàtica.

En segon lloc, per a l'enregistrament i emissió en streaming, hem instal·lat tres càmeres d'última generació Minrray UV510A-20-ST amb els seus respectius suports de paret, controlades remotament des de la Sala de Control.

Dues d'aquestes càmeres estan destinades a gravar la zona dels ponents i els oients. La tercera s'utilitza per retransmetre el contingut de les sessions en llenguatge de signes.

En tercer lloc, l'equipament d'àudio i microfonia està format per quatre micròfons de sobretaula Shure MX412, ubicats a la zona de presidència on es troben els ponents.

També hi ha quatre micròfons sense fil de mà per als entrevistadors i oients. Finalment, el so de la Sala de Premsa està resolt amb quatre altaveus de paret repartits de forma homogènia.

Instal·lació de Projector en Auditori. Miser Mix
Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa. Mister Mix
Auditori CatSalut Barcelona. Audiovisuals Mister Mix

Equipament Audiovisual a la Sala de Control

Per controlar tots els sistemes exposats anteriorment tenim la Sala de Control.

En primer lloc, per controlar i distribuir el contingut dels equips de vídeo i imatge tenim una matriu escaladora HDMI 8 IN x 8 OUT AC-MX88-UHD-GEN2 que ens permet enviar qualsevol senyal rebuda cap a qualsevol dels equips que tinguem assignats. Per exemple, ens permet dir-li a qualsevol de les càmeres PTZ que retransmeti el seu contingut a través del Projector de Sala de Premsa. D'altra banda, per controlar el contingut gravat per les càmeres PTZ tenim un PTZ Controler amb Joystick. Aquest ens permet escollir la càmera que vulguem controlar i mitjançant el Joystick de control o unes ordres ja predeterminades, canviar l'enfocament i l'enquadrament.

En segon lloc, per controlar i distribuir el so dels micròfons hem instal·lat una taula de directe Yamaha MG16 de 16 canals. Aquesta ens permet enviar l'àudio a través de qualsevol de les sortides preestablertes, com podria ser la sortida de la sala de premsa a través dels altaveus o directament en streaming, per internet o per televisió.

En tercer lloc, la sala de control audiovisual consta d'equipament informàtic. En aquest cas s'ha muntat un ordinador molt potent amb 32 GB de RAM i una targeta gràfica capaç d'assumir tota la càrrega de treball. També s'ha instal·lat dos monitors Lenovo C24-25 de 24" amb els seus respectius suports de paret.

Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa. MisterMix
Sala de Control d'un Auditori. MisterMix
Instal·lació Audiovisual a Sala de Premsa. Audiovisuales MisterMix