Auditori de l’Escola Suïssa

Instal·lació en un auditori d'una prestigiosa escola de Barcelona d'un projector Sony FULL HD de 5000ANSI model VPL-CH375, adaptació d'automatisme per a presentacions amb projecció mitjançant un Selector Automàtic Gefen GTV-HDMI1.3 i el Convertidor Gefen VGA-HDMI i millora del abast dels micròfons.

L'Escola Suïssa de Barcelona ens va demanar la millora i modernització de diversos aspectes audiovisuals del seu auditori, ja que amb el pas dels anys se'ls havien quedat desfasats diversos temes, fins i tot alguns aspectes resultaven molt incòmodes durant les presentacions.

Així, el primer aspecte a millorar va ser el sistema de projecció. El segon, els problemes d'abast dels micròfons. El tercer, necessitaven un sistema que els permetés fer les presentacions amb projecció sense haver de acostar-se al rack dels equips per a, per exemple, passar les diapositives.

El projecte per solucionar els tres problemes de la forma més econòmica possible, tal com va sol·licitar el client, va consistir en el següent. En primer lloc es va substituir un antic projector VGA per un Sony FULL HD de 5000 ANSI model VPL-CH375 i es van redistribuir els altaveus per millorar l'acústica de la sala substituint a més una antiga taula de mescles de 16 canals per 2 previs de 8 canals cada un de la marca DAP AUDIO 8.1 D2321. Per fer arribar el senyal HDMI al projector, instal·lat a més de 30 metres de la caixa de connexions, es va utilitzar un allargador de HDMI de la marca Gefen GTB-HDBT-POL-BL.

En segon lloc, per aconseguir l'automatisme buscat confiem en la marca Gefen altra vegada i la seva Selector Automàtic Gefen GTV-HDMI1.3 i el Convertidor Gefen VGA-HDMI. De manera que simplement connectant el cable del PC, VGA o HDMI, sense necessitat de tocar res en el Rack, automàticament s'iniciava la presentació al projector SONY. Es va utilitzar a més un desembebedor d'àudio Gefen GTV-HDMI-2 -HDMI per extreure l'àudio del senyal HDMI i les caixes de connexió en l'escenari van ser de la marca Vision.

Finalment, per solucionar el problema de qualitat i abast dels micròfons Shure, es van resituar els receptors passant-del Rack a l'escenari amb el que es van haver d'allargar els cables de senyal al previ / mesclador. D'aquesta manera les antenes estaven més a prop dels usuaris i es va solucionar completament el problema d'abast dels micros.