Equips de So per a Gimnasos

Health'in Club Sant Cugat

 

Equips de So per a Gimnasos. A principis de l'any 2022 la gestora de centres esportius Health 360 ens va encarregar el projecte de sonoritzar el seu primer gimnàs propi.

Aquest Centre Esportiu compta amb una Sala de Fitness i Cardio, 2 Sales d'Activitats Dirigides, una Zona Outdoor, Piscina Coberta i Solarium. Una sauna seca i zona d'hidromassatges.

Equips de So per a Gimnasos: Sala d'Activitats Dirigides

 

La primera sala del Health'In Club Sant Cugat a sonoritzar va ser la sala d'activitats dirigides, spinning i altres activitats. És una sala polivalent que destaca per diversos aspectes:

Primer, per assegurar la qualitat del so i afavorir l'estètica de la sala es van instal·lar dos altaveus de 8 polzades, un a cada columna per mantenir la simetria, els LD Systems Stinger 8 G3. Són uns altaveus de molt bona qualitat que sempre ens han donat uns resultats excel·lents.

Segon, per aconseguir la pressió acústica desitjada en els moments que les diferents activitats ho exigeixen, es va instal·lar un subgreu LD Systems Sub 10. Aquest subgreu es va situar en una zona apartada per evitar interferir en les activitats.

Tercer, la zona del tècnic esportiu compta amb un altaveu monitor. Com que els altaveus principals estan avançats a la seva posició, es va instal·lar un altaveu monitor d'escenari actiu de 8 polzades Ld Systems Stinger MON 81 A.

Quart, es va subministrar un micròfon per a la realització de les activitats dirigides. Més concretament el micròfon sense fil Ld Systems U308 BPH. Un tema molt important a l'hora d'escollir i instal·lar equips per a les activitats dirigides és evitar els acoblaments. En aquest cas, a més de l'alta qualitat del micròfon, cadascun dels punts anteriors ajuden a minimitzar aquest tipus d'errades.

Finalment, l'electrònica de la sala la van formar, una etapa de potència LD Systems LDDJ800 amb dos canals de 400W cadascun i un previ Ecler eSam 402, tots dos muntats juntament amb el micròfon en un rack Fonestar de 16U amb rodes i porta. A més aquest compta amb un calaix amb clau, un lladre de corrent de 8 sortides per als equips i diverses tapes cegues com a embellidors.

Instal·lacions Audiovisuals
Altaveu LD Systems Stinger 8 G3
Equips de so per a la sala d'activitats dirigides

Equips de So per a Gimnasos: Sala de Ioga

 

La segona sala que ens van encarregar sonoritzar va ser la Sala d'Activitats Dirigides de Ioga o activitats de relaxació i meditació. Aquesta sala té el handicap que és una sala allargada amb una paret plena de miralls i una altra de finestres. Per aquest motiu els altaveus només es van poder instal·lar a una zona.

Els altaveus escollits van ser els Ecler Ambit 103 amb els seus respectius suports distribuïts al llarg de la sala, damunt dels miralls. Quant a l'electrònica de la sala, s'ha instal·lat un amplificador HIFI/USB/BLUETOTH de la marca Fonestar, el model AS-3030 en una taula.

Equipos de Sonido para Gimnasios
Equips de So per a la Sala de Ioga

Altaveus Portàtils per a Zones Exteriors i Piscina

 

Per a la sonorització dels espais de la piscina i les zones exteriors es va decidir subministrar un equip de so portàtil amb bateria i micròfon. Aquest altaveu portàtil, el Portable 12 d'Acoustic Control és d'una relació qualitat preu més que notable i molt versàtil per a activitats a l'aire lliure. Ve amb dos micròfons de mà però la propietat ens va sol·licitar un micròfon de diadema per fer activitats dirigides a la piscina.

Equips de So Portàtils per a Zones Exteriors i Piscina
Equips de So Portàtils per a Zones Exteriors i Piscina
Instal·lacions Audiovisuals