Monitor Interactiu a Sala de Juntes

Sala de Juntes de la Fundació Inform

 

Presentem la instal·lació d'un monitor interactiu a la sala de juntes de la Fundació Inform juntament amb una càmera PTZ i diversos micròfons. L´objectiu d´aquest projecte era dotar a la sala d´un sistema audiovisual per a videoconferències i presentacions d´alta qualitat i fàcil maneig. Es descriuen els equips audiovisuals utilitzats, la instal·lació i la formació impartida al personal.

Instal·lar Monitor Interactiu a Sala de Juntes

 

El monitor interactiu triat va ser el model 5862RK de 86" Optoma Sèrie 5 Gen. 2, que ofereix una pantalla tàctil de grans dimensions i resolució, amb un angle de visió de 178 graus i una brillantor de 400 nits. Aquest monitor permet interactuar amb el contingut mitjançant gestos o llapis òptic, així com connectar diferents dispositius mitjançant HDMI, USB o Bluetooth.A més, incorpora un mòdul PC Intel Core i7 amb 8 GB de RAM i 256 GB de SSD, que permet executar aplicacions i programes sense necessitat de cablejat extra .

Per a la instal·lació del monitor es va optar pel Suport Optoma, que permet ajustar la inclinació i l'alçada del monitor segons les necessitats. Aquest suport es va muntar sobre un Trolley Optoma model OWMFP01 per poder traslladar el monitor a altres sales si fos necessari.

Monitor Interactiu a Sala de Juntes
Monitor Interactiu a Sala de Juntes
Trolley Optoma per a Monitor Interactiu

Instal·lar Càmera PTZ i Micròfons a Sala de Juntes

 

Amb la finalitat d'aprofitar el monitor interactiu per fer videoconferències de qualitat es va integrar al sistema el kit Konftel 55 per a videoconferències. Aquest kit està compost per una càmera PTZ, un micròfon sense fils per a dispositius Android o per cable USB per a PC. A més, es van afegir dos micròfons extensors. Les principals característiques d'aquest kit són:

Per a la imatge de vídeo la càmera PTZ Konftel Cam50 ofereix una imatge HD amb zoom òptic de 12x i un camp de visió de 72 graus. Aquesta càmera es connecta al PC OPS integrat al monitor mitjançant USB. Es va muntar sobre el monitor amb un suport.

El micròfon Konftel 55WX amb bateria ofereix una qualitat de so superior amb cancel·lació de ressò i soroll. Aquest micròfon es connecta al mòdul PC mitjançant USB. S'hi van afegir dos micròfons de sobretaula d'expansió Konftel 55 per ampliar l'abast del so a la sala.

Càmera PTZ per a videoconferències
Monitor Interactiu a Sala de Juntes
Microfons per a videoconferències

Formació sobre el Monitor Interactiu a Sala de Juntes

 

Un cop finalitzada la instal·lació, es va fer una sessió de formació al personal de l'organització per explicar el funcionament i les característiques del monitor interactiu i els equips associats. Es van mostrar les diferents opcions i aplicacions disponibles, així com les maneres de connectar dispositius externs i realitzar videoconferències. Es van resoldre els dubtes i les consultes plantejades pels assistents i es va lliurar un manual d'usuari amb les instruccions bàsiques.

En conclusió, el monitor interactiu per a sala de juntes instal·lat per Audiovisuals Mister Mix ha suposat una millora significativa per a la Fundació Inform quant a qualitat d'imatge, so i interacció. El sistema és fàcil d'usar i permet fer videoconferències i presentacions amb fluïdesa i eficàcia.