Equips d’imatge i so per a restaurants

Instal·lació d'Equips d'Imatge i So per al Restaurant Jupa

 

Equips d'imatge i so per a restaurants. La nova propietat d'una antiga sala de festes ens va contactar per fer tota la instal·lació dels equips d'imatge i so del local i reconvertir-lo en un restaurant hamburgueseria anomenat Jupa Restaurant. Aquest restaurant de dues plantes, amb molta personalitat i una decoració molt especial, compta amb 16 altaveus Ecler Ambit i 4 televisors repartits pels diferents espais. A més d'un projector i pantalla de projecció.

Característiques dels Equips d'Imatge i So per a Restaurants

 

Pel que fa als equips de so, sempre intentem que el so quedi repartit de manera homogènia per tota l'estada. És a dir, cada ambient ha de tenir el nombre necessari d'altaveus perquè aquests, a un nivell baix o mitjà de volum, siguin capaços de sonoritzar l'espai. D'aquesta manera, s'evita que a les zones properes als altaveus no se'n pugui gairebé ni parlar i que a les zones allunyades no s'escolti la música. En aquesta instal·lació audiovisual, s'ha aconseguit crear l'efecte catifa de so desitjat.

Un altre aspecte important referent als equips de so és que l'electrònica ha de ser tan intuïtiva com sigui possible. Normalment els cambrers o encarregats de restaurant no tenen ni els coneixements ni el temps necessari per prestar atenció als equips de so. Per això, recomanem instal·lar equips de bona qualitat de fàcil maneig i senzilla programació.

Finalment, hi ha diversos aspectes sobre els equips d'imatge que sempre tindrem en compte. Cal tenir molt clar el nombre de fonts d'imatge i origen de les imatges. En aquest cas les imatges procedeixen totes del mateix lloc, la zona de control, situada a la planta inferior. A més, totes les pantalles reprodueixen el mateix contingut. Per fer arribar la imatge a tots els espais, a causa de les grans distàncies, ha calgut l'ús de diversos Amplificadors de Senyal i Splitters de HDMI, tots de la línia Ecler Veo.

Equips d'imatge i so per a restaurants
Equips d'imatge i so per a restaurants
Equips d'imatge i so per a restaurants4
So restaurant

Instal·lació d'Equips de So per a Restaurants

 

La instal·lació de so la formen 14 altaveus Ecler Ambit 106 i 2 altaveus Ecler Ambit 103. Aquestes caixes acústiques estan repartides de forma homogènia, les Ecler Ambit 106 sonoritzen les dues plantes o espais principals i les Ecler Ambit 103 sonoritzen l'escala de connexió i els banys. S'ha dividit el local en dues zones de so, on es pot escoltar a la planta superior contingut musical diferent del de la planta inferior.

L'electrònica del so la componen un reproductor mesclador Fonestar FS-3000RGUB USB/SD/MP3/FM molt fàcil d'utilitzar i un amplificador de 4 zones Ecler EHS A4150. A més es va instal·lar un micròfon sense fil de diadema LD Systems LDU308BPH per a avisos o esdeveniments.

Un aspecte a destacar és que els equips de so del local poden reproduir l'àudio dels televisors o la música que es posi al reproductor Fonestar de la zona de control.

Equipos de imagen y sonido para restaurantes
Instal·lació d'equips de so
Equip de So
So restaurant

Instal·lació d'Equips d'Imatge per a Restaurants

 

La instal·lació dels equips d'imatge va ser complexa degut al gran nombre de pantalles i la distància a la font dels continguts. En aquest cas es va decidir reproduir el mateix contingut a totes les pantalles, encara que es podria arribar a reproduir diferent contingut a cadascuna d'elles ja que totes les pantalles tenen el seu propi cable HDMI que arriben a la zona de control. Gràcies a dos splitters, el  primer un SPLITTER HDMI 1 IN-4 OUT ECLER VE SPH44 i el segon un SPLITTER HDMI 2.0 ECLER VE SPH42 connectats entre si es va aconseguir duplicar el contingut procedent d'un Movistar TV Pro en 4 televisors i un projector. És a dir, des de la mateixa font, amb una sola sortida de contingut es va aconseguir replicar a 5 pantalles de forma simultània.

A més, com que la distància des de la font d'imatge a cadascuna de les pantalles és molt elevada, es va decidir instal·lar 5 extensors de HDMI. Un per a cada pantalla. Els extensors de HDMI 4K ECLER CVEOXPT24 de la sèrie VEO d'Ecler han aconseguit transmetre una qualitat d'imatge excel·lent tant als televisors com al projector.

Finalment, els televisors subministrats i instal·lats han estat 2 TV de 55” LG de la sèrie 55U a més s'han reubicat altres 3 televisors que disposava la propietat. D'altra banda, s'ha reacondicionat i instal·lat un Projector Optoma, a més d'una pantalla de projecció de 3 metres.

Equips d'imatge i so per a restaurants
Instal·lació d'equips d'imatge
Extensor de HDMI
Imatge per a Restaurant