Club Tennis Barcino. Sala Indoor Cycling amb Il·luminació Espectacular

Transformació d'una pista d'Esquaix en una moderna sala Indoor Cycling amb Il·luminació Espectacular.

Durant el confinament per COVID19 la gerència del Club de Tennis Barcino a Barcelona ens va encarregar el projecte de transformar una antiga pista d'Esquaix en una sala d'Indoor Cycling amb Il·luminació Espectacular per Spinning virtual. Per a aquesta transformació van haver diversos canvis significatius.

D'una banda, tota la instal·lació audiovisual que exposem més endavant. I d'altra banda, l'adaptació de la pista d'esquaix a una sala de spinning. On s'ha hagut de baixar l'alçada dels sostres, utilitzant aïllants acústics i s'ha pintat tota la sala de color negre per millorar els efectes lumínics.

La part d'Audiovisuals Mister Mix, la preparació audiovisual, la dividim en tres grans blocs. El so, la imatge i la il·luminació espectacular.

La Il·luminació Espectacular a la Sala Indoor Cycling

El material utilitzat en el condicionament de la il·luminació d'aquesta Sala de Spinning va consistir en la instal·lació de 12 barres de Led de la marca CAMEO, TRIBAR400IR, 2 Efectes STORM i una màquina de fum tipus Haze per augmentar l'efecte de les llums i sobretot de l'efecte Laser que produeix el STORM.

El conjunt es va completar amb 7 tires de led instal·lades al sostre a tot el llarg de la sala i fins i tot a la paret frontal, salvant la pantalla de projecció que s'utilitza per a les activitats virtuals.

Per al control DMX de tot el conjunt es va utilitzar un Interface CAMEO DVC PRO de dos universos que inclou el programa d'il·luminació DasLight. Es va instal·lar també un Mini PC ASUS VIU amb el sistema operatiu de Windows 10. Les més de 25 escenes que es van programar es van bolcar en una Tablet de 10" que l'instructor selecciona, en funció de les circumstàncies de la sessió, simplement escollint la icona adequat, prèviament batejat amb un nom fàcil d'identificar.

En la programació es va incloure un parell d'escenes de llarga durada per a ser utilitzades en les classes virtuals sense instructor perquè, els assistents a les classes virtuals es puguin beneficiar també dels efectes lumínics instal·lats en aquesta antiga pista d'Esquaix d'un dels Clubs de Tennis més emblemàtics de Barcelona ciutat. Pots veure una altra Instal·lació de Spinning Virtual amb Il·luminació Espectacular aquí.

Sonorització de la Sala Indoor Cycling

La instal·lació de so és un dels grans factors que determinaran l'èxit d'una bona classe d'Indoor Cycling.

Els equips de so instal·lats han de tenir la capacitat de transferir als esportistes la màxima intensitat possible, amb la finalitat de millorar el seu rendiment i amenitzar la sessió.

Els equips de so es van distribuir de la següent manera. Hi ha un total de quatre punts de so, dos per banda. Cada punt està format per una parella de satèl·lits de sistema CURV500 LDCURV500S2. Amb els seus respectius adaptadors Smartlink per a satèl·lits CURV500 LDCURV500SLAW.

Suports per a satèl·lits CURV500WMB donant un resultat immillorable i so homogeneïtzat per tots els racons de l'espai. Com a complement al sistema CURV500 de LD es va instal·lar un amplificador de 4 canals LDCURV500IAMP que alimenta els 8 altaveus de la sala. També es va instal·lar el subgreu de 10 polzades LDCURV500ISUB per augmentar la pressió acústica i mantenir la intensitat de l'exercici.

Finalment, perquè el tècnic esportiu senti la sessió de la mateixa manera que els esportistes, s'ha instal·lat sobre de la tarima un monitor d'escenari actiu de 8 polzades LDMON81AG2.

Sala de Indoor Cycling con Iluminación Espectacular
Sala de Indoor Cycling con Iluminación Espectacular
Sala de Indoor Cycling con Iluminación Espectacular

Projectant la Imatge a la Sala d'Indoor Cycling

Aquesta sala d'Indoor Cycling està pensada tant per a la realització de sessions amb tècnic esportiu com per a sessions amb Spinning Virtual, més concretament, sessions de la plataforma Aplifit.

Per aquest motiu la bona qualitat de la imatge és un requisit indispensable. Per a la projecció de la imatge s'ha reutilitzat un projector de la casa Epson que ha aportat la propietat de club. Tenint en compte que tota la sala està pintada de color negre, s'ha decidit per pintar la zona de la pantalla a la paret. D'aquesta manera s'abarateixen costos i es simplifica la instal·lació amb menys components.

Sala de Indoor Cycling con Iluminación Espectacular
Sala de Indoor Cycling con Iluminación Espectacular