Equips a Sala de Premsa per Streaming

Sala de Premsa a la Delegació del Govern de Barcelona

Equips a Sala de Premsa per Streaming. La delegació del govern a Barcelona ens va contactar per renovar la instal·lació audiovisual de la Sala de Premsa. L'objectiu era el de modernitzar-la i transformar-la en una Sala de Premsa amb què poder emetre per Streaming els diferents esdeveniments. Diversos aspectes a destacar:

Excel·lent qualitat de So

Varietat i qualitat dels Micròfons

Vídeo i informàtica per a Streaming

Rack de premsa Professional

Instal·lació de So a la Sala de Premsa per a Streaming

 

Amb l'objectiu d'obtenir la millor qualitat de so, es van instal·lar els equips de la sèrie LD CURV500 de la marca LD Systems. Aquest conjunt està format pel subgreu LD CURV500 ISUB, 6 altaveus satèl·lits LD CURV500 S2, repartits en dos punts de so, juntament amb dos SMARTLINK LD CURV500 SLA i els seus respectius suports de paret.

L'electrònica del so la formen una etapa de potència LD Systems LD CURV500 IAMP i un previ Ecler eSAM 702. Aquesta electrònica s'encarrega de reproduir el so tant al streaming, a través d'un PC que comentarem més endavant, com al directe.

Sala de Premsa Delegació del Govern
Subgreu LD CURV500 ISUB
Altaveus i Smartlink LD CURV500

Micròfons de la Sala de Premsa per a Streaming

 

Un altre dels aspectes que cal destacar d'aquesta sala de premsa és la qualitat i la varietat de micròfons. On tenim, dos micròfons de faristol (realment no calen dos però s'ha disposat així perquè no hi hagi cap imprevist). Dos micròfons doble sense fil amb petaca i diadema color carn LD Systems LD U506 BPHH2 d´una qualitat excel·lent. I diversos micròfons de mà per als periodistes.

Tot aquest sistema de microfonia ha estat especialment pensat per aconseguir una excel·lent qualitat de so tant al streaming com al directe. A causa de les característiques de la sala, evitar els acoblaments dels micròfons amb el sistema LD CURV500 ha estat un dels objectius àmpliament aconseguits.

Micròfons de Diadema
Micròfons de Faristol
Receptors de Micròfons LD Systems

Equips informàtic i de vídeo per a Streaming

 

S'instal·là una càmera PTZ a la paret oposada al faristol, connectada per HDMI a un ordinador d'alt rendiment capaç de processar i transmetre tant el so com les imatges de la càmera a través d'Internet. El sistema ha estat configurat per poder transmetre a través de qualsevol plataforma coneguda.

Aquest ordinador dedicat exclusivament a aquesta sala es va muntar dins una carcassa enracable. Les característiques tècniques són les següents: és un i5 amb 16 Gb de RAM, un disc dur SSD d'un 1Tb i una targeta gràfica GTX1650. El sistema operatiu és el Windows 10 Pro, amb possibilitats de passar a Windows 11. A més es va instal·lar una capturadora de vídeo 4k pro per, a part de reproduir en streaming, poder fer enregistraments de qualitat.

Cambra PTZ Paret
Imatge Cambra PTZ
PC en Rack

Components d´un Rack de Premsa professional

 

 

Els Equips d'una Sala de Premsa per a Streaming poden ser de molts tipus, però el que sí que és comú a totes són els Racks de Premsa. Principalment un rack de premsa es caracteritza per tenir diverses connexions per als periodistes. En aquest cas, aquestes connexions les aporten dos distribuïdors d'àudio Ecler DAC 110 E amb fins a 20 connexions per a aquest ús. Ho podem veure a la imatge de la part del darrere del Rack.

D'altra banda, aquest rack per a la delegació del govern a Barcelona conté els diferents equips que hem exposat anteriorment. Per la part davantera, començant per la part superior de la imatge a continuació tenim:

  • El Previ Ecler eSAM 702
  • L'Amplificador LD Systems LD CURV500 IAMP
  • Els Micròfons LD Systems LD U506 BPHH2
  • Els Distribuïdors d'Àudio Ecler DAC 110 E
  • Una safata per al teclat i el ratolí de lordinador
  • L'ordinador amb la Carcassa per a Rack
Connexions per a Premsa
Rack de Premsa
Rack de Premsa